" မုံလာဥျဖဴ အခ်ဥ္တည္နည္း "
အဲလိုအတုံးလြီး ေရစစ္ထား
ဂ်င္း/ ၾကက္သြန္ျဖဴ
အေရထြက္ေအာင္ေထာင္းထည့္
င႐ုတ္သီးမႈန့္/ဆား / သၾကား / အခ်ိဳမႈန့္/
ရွာလကာေရ /
ၾကက္သြန္မိတ္/ ဂ်ဴးျမစ္/ဥနီ အမွ်င္/
ပန္းသီးတလုံး အမွ်င္လွီးထည့္/
ထိုင္ဝမ္မုံညင္းစိမ္း ၅ ပင္ေလာက္
ေရေဆး ႏႊာထည့္
င႐ုတ္သီးေျခာက္က အမႈန့္ထက္ အေျခာက္ကို ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ႀကိတ္ထည့္တာေကာင္းတယ္
အကုန္ေရာနယ္
အရသာျမည္း
ေလလုံတဲ့ ဖန္ဗူးထဲထည့္ၿပီး
ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ထား
၁ လ အထားခံတယ္
ကိုးရီးယားမြာဆို ႏွစ္ခ်ီ ခံတယ္
ဒီေနရာမွာ ေျပာလိုတာက
ရွာလကာေရ မသုံးဘဲနဲ႕
ဟင္းထဲထည့္ခ်က္တဲ့ ေကာ္မႈန့္ကို
ေရႏြေးနဲ႕ က်ိဳၿပီး ပ်စ္ပ်စ္ေလး
ထည့္ေမႊပါတယ္
( ျမန္မာနည္းနဲ႕ ေျပာရရင္
အခ်ဥ္တယ္ၾကတဲ့ အခါမြာ
ထမင္းေရေအး ( သို႔မဟုတ္)
ဆန္ေဆးေရ သုံးၾကသလိုမ်ိဳး
အခ်ဥ္ေပါက္သြားတာပါ
မုံလာဥျဖဴေနရာမွာ
တ႐ုတ္မုံညင္းျဖဴထုပ္ အစားထိုး
ထည့္နိုင္ပါတယ္
( လုပ္နည္း အတူတူပါ )
ရက္ၾကာလို႔ ပိုခ်င္သြားရင္
( မပုတ္ / မွိုမတက္ေသးရင္)
သြန္မျဖစ္ပါနဲ႕
ငါးနီတူေျခာက္ ၅ က်ပ္သားေလာက္
ေရလိုသေလာက္ထည့္ ျပဳတ္
ပြက္လာရင္ ဇကာနဲ႕ ငါးနီတူးေျခာက္ကို ဆယ္ၿပီး သြန္ပစ္ပါ
အဲ့အေရနဲ႕ အေပၚက
မုံညင္းခ်ဥ္ ေရာၿပီး
ဟင္းခ်ိဳ ခ္ကၥားပါ
ဒါမြ မဟုတ္ ငါးနီတူးေျခာက္ အစား
ငါးသတ်ေတာ ( တူနာ) တဗူး
ေဖာက္ထည့္ အေရစပ္စပ္နဲ႕
ခ္ကၥားလဲ အလြန္ေကာင္းပါ၏
Credit (Myanmar Oo)